ita est nalatenschaps dossier
ita est dossier

al uw gegevens overzichtelijk bij elkaar in een dossier

Het nalatenschapsdossier is een praktisch dossier waarin u al uw belangrijke informatie kunt verzamelen. Als dit naslagwerk gevuld is heeft u alles bij elkaar: adressen, abonnementen, verzekeringen, pensioenen, gebruikersnamen, beschrijvingen van dierbare bezittingen enzovoort. Handig voor u zelf, maar ook voor een vertrouwenspersoon die u met uw administratie helpt als u de administratie zelf door ziekte (tijdelijk) niet kunt doen.

Zelf weet u wel waar u alles ‘ongeveer’ heeft opgeborgen, maar voor een ander kan dat een behoorlijke zoektocht zijn. Nu veel digitaal geregeld wordt, is het misschien nóg wel lastiger om een volledig beeld te krijgen.

In het geval dat u onverhoopt komt te overlijden is het dossier een goed naslagwerk voor uw nabestaanden, zo is er in het dossier ruimte om de wensen voor een uitvaart in te vullen en om te noteren wie er gewaarschuwd moet worden in geval van nood. U documenteert notariële documenten, eigendommen en abonnementen en u kunt een overzicht toevoegen van uw medicijnen.

Het is uw dossier, dus u bepaalt zelf hoe uitgebreid u het dossier invult en aan wie u laat weten dat dit dossier bestaat.

hoe werkt het?

Het dossier is zo ingericht dat u kunt invullen wat voor u van toepassing is. U kunt aan elk hoofdstuk bijlagen toevoegen, of u kunt vermelden waar een specifiek document te vinden is, dat kan ook een digitaal document zijn. 

Het dossier bestaat uit acht hoofdstukken: * wat is het nalatenschapsdossier * in geval van nood * uitvaartwensen * personalia * testament * eigendom en financiën * praktische informatie * wat ik nog wil laten weten * 

Elk hoofdstuk bevat informatie, vragen over u en wat voor u van toepassing is en tabellen die u naar uw eigen situatie kunt invullen. 

Iedereen is anders. Het dossier biedt voor ieder persoon een goede basis, maar er kunnen situaties zijn die u wel wilt documenteren maar waar dit dossier (nog) niet in voorziet.   In dat geval kunt u de nalatenschapscoach vragen om een bladzijde toe te voegen. U kunt ook altijd zelf documenten en informatie die voor u belangrijk zijn toevoegen, zo creëert u een volledig overzicht.

hoe en waar kunt u een dossier aanschaffen?

Het dossier is te koop voor € 47,50 daarvoor heeft u een duurzame Leitz ordner, overzichtelijke tabbladen, herkenbaar rug etiket en alle hoofdstukken met uitleg en invulbladen.  

Als u het dossier combineert met een gesprek waarin u de mogelijkheden bekijkt wat u zelf wilt regelen, dan is een combinatietarief van toepassing. Door de combinatie heeft u € 19,- voordeel.

Via de contact pagina kunt u aangeven dat u een dossier wilt bestellen. 

itaest nalatenschaps dossier